Hlavní obsah

Muž v Kanadě ukradl letadlo, stíhačky za ním letěly do USA

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Wausau

Jednatřicetiletý muž tureckého původu ukradl v pondělí v Kanadě malý jednomotorový letoun a vydal se směrem na jih. Do vzduchu za ním vyletěly stíhačky F-16, muž však přistál na silnici ve státě Missouri a dal se na úprk. Po několika hodinách jej policie zadržela, uvedla agentura Reuters.

Článek

Podle zástupce amerického letectva Garyho Rosse nepředstavoval čin nebezpečí terorismu. Úřad vlády ve státě Wisconsin, kudy letoun prolétal, byl přesto pro jistotu evakuován.

Muž ukradl letadlo z letiště v Thunder Bay v kanadské provincii Ontario. Podle pracovníků letiště "přeskočil plot a naskočil do letadla". Se strojem pak letěl zhruba 1260 kilometrů jižně, než přistál na silnici v Missouri nedaleko města Piedmont.

Pilot nekomunikoval s letovým dispečinkem ani s letouny, které jej pronásledovaly. Podle zástupců letectva ovládal stroj dost nevyzpytatelně. Úřady později potvrdily, že šlo o jednatřicetiletého muže tureckého původu, který před časem získal kanadské občanství.

Reklama

Výběr článků

Načítám