Hlavní obsah

Žena prodala dvě děti za papouška a 175 dolarů

Novinky, alt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třiapadesátileté řidička kamiónu Donna Greenwellová z americké Louisiany prodala dvě děti, o něž se starala, manželskému páru, který v inzerátu prodával papouška kakadu. Greenwellová podle CNN nabídla jako cenu dvě děti. Manželé Romerovi z aglomerace Pitkin u města Alexandria v Louisianě překvapivě na "obchod" přistoupili.

Foto: Profimedia.cz

Článek

"Greenwellová jim svůj krok zdůvodnila tím, že se stará o tři děti, které nejsou její, a nemůže v tom dál pokračovat, protože kvůli náročné práci na ně nemá čas," popsal policista Keith Dupre. Případ policisté zveřejnili ve čtvrtek.

Šestačtyřicetiletý Paul Romero a jeho sedmadvacetiletá žena Brandy-Lynn chtěli papouška prodat za 1500 dolarů. Místo toho nakonec dostali dvě děti. Kromě papouška museli také dát Greenwellové 175 dolarů. Chtěla je na to, aby mohla vyřídit potřebné dokumenty pro adopci.

Podle deníku Washington Post Grennwellová nereagovala na inzerát ale chtěla děti rodině prodat přímo za 2000 dolarů. Romerovi ale sumu nemohli zaplatit, tak si žena vybrala papouška a hotovost.

foto: Novinky/Ondřej Lazar Krynek

O děti se rodina dobře starala

Podle policistů má Greenwellová pestrou minulost, má na svědomí několik únosů a napadení. Policii tvrdila, že o děti se občas stará ženě, která je často na cestách.

Poté, co děti začaly žít s rodinou Romerových, kontaktoval anonym úřady a na případ upozornil. Podle policistů se Romerovi o děti, pětiletého chlapce a čtyřletou dívku, dobře starali. "Zřejmě měli dobré úmysly, děti byly dobře oblečené," popsal Dupre.

Úřady jim je odebraly a děti skončily ve výchovném ústavu. Nyní se pátrá po jejich biologické matce, otce policisté našli a vyslýchají ho.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám