Hlavní obsah

Obama oznámil sestavu nové vlády

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

CHICAGO

Sestava příští americké administrativy je už téměř hotová. Budoucí prezident Barack Obama, který převezme úřad 20. ledna, v pátek oznámil jména posledních ministrů a vládních představitelů. Zbývá už jen obsadit místa šéfů tajných služeb, což se ovšem očekává až po Obamově návratu z vánočních prázdnin na Havaji.

Foto: Carlos Barria, Reuters

Barack Obama

Článek

Nastupující prezident oznámil na tiskové konferenci v Chicagu, že za ministryni práce nominuje kongresmanku Hildu Solisovou a za ministra dopravy republikánského kongresmana Raye LaHooda, který se tak stane vedle ministra obrany Roberta Gatese druhým republikánem v Obamově vládě.

Obchodním představitelem USA, který má na starosti mezinárodní obchodní výměnu, se stane bývalý starosta Dallasu Ron Kirk. Za šéfku úřadu pro drobné podnikání, který má podporovat malé a rodinné živnosti, Obama vybral spoluzakladatelku newyorské firmy Solera Capital Karen Millsovou.

Obama zatím ještě neoznámil svůj výběr na pozici národního ředitele zpravodajských služeb. Americká média s odkazem na zdroje v těsném okolí budoucího prezidenta zmiňují v této souvislosti penzionovaného admirála a bývalého velitele pacifických sil Dennise Blaira.

Reklama

Výběr článků

Načítám