Hlavní obsah

Letadlo narazilo do domku v Oregonu, tři děti jsou nezvěstné

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

GEARHART

V přímořském městečku Gearhart v americkém státě Oregon narazilo malé letadlo jednomotorové letadlo Cessna 172 do domu, kde byla rodina na prázdninách. Tři lidé utrpěli zranění. Tři děti jsou nezvěstné, informovaly místní televize KATU a KPTV.

Článek

Podle úřadů malé letadlo narazilo v 6.37 ráno místního do stromu a pak se zřítilo na domek, z něhož smetlo střechu na ulici. Asi 20 sekund po nárazu explodovalo palivo. Po první explozi následovaly dvě menší, uvedla svědkyně. Otřes po výbuchu zaznamenali lidé v dome vzdálených skoro kilometr od místa nehody.

Když na místo havárie dorazili hasiči, byl už celý dům v plamenech.

Zástupce města Dennis McNally uvedl, že z domu byli zachráněni tři lidé - dvě děti a dospělý. Všechny přepravily helikoptéry do nemocnice v Portlandu ležícím asi 120 kilometrů jihovýchodně od Gearhartu.

Podle svědků mělo lehlé letadlo, které podnikalo bežný let podél pobřeží, před nehodou viditelné potíže. O osudu pilota nebylo nic zveřejněno.

V městečku žije asi 1100 lidí, vedle stálých obyvatel především rekreanti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám