Hlavní obsah

Britský pár na svatební cestě v Karibiku před zastřelením týrali

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velkou Británii dál šokují zprávy o smrti novomanželského páru na svatební cestě na ostrově Antigua v Karibiku. Ben a Catherina Mullanyovi (oba 31) byli dle nejnovějších informací ve své chatce před zastřelením dvacet minut mučeni.

Foto: Reuters

Catherine Mullanyová a Benjamin Mullany

Článek

Pár se stal obětí lupičů v neděli. Vyšetřovatelé se domnívají, že lupiči nutili 31letou Catherinu sledovat, jak je její manžel mučen a jak mu postupně způsobují další vážnější zranění. Lupiči nejdříve muže bili do hlavy a snažili se mu drtit lebku, poté mu zcela rozdrtili nohu. Po asi dvacetiminutovém týrání oba Brity střelili, přičemž žena zemřela na místě, její manžel je ve stádiu klinické smrti.

Místní doktoři se shodli, že jednatřicetiletý Ben se nemá šanci ze svých zranění zotavit. Při životě ho drží pouze přístroje, v mozku má stále kulku. "Je na dýchacích přístrojích a mozek je ve stavu smrti. Je to velmi velmi smutné," řekl doktor Fidel Fernandez.

Zničení rodiče mladého muže Kenneth a Marilyn Mullanyovi okamžitě odlétli do Karibiku, aby mohli být vedle syna. Právě na nich bude záležet, kdy bude jejich syn odpojen od přístrojů, které ho drží při životě. "Tato cesta pro ně bude opravdu velmi těžká," komentoval situaci příbuzný David Ewans.

Vyšetřování už také odhalilo, že jedna britská turistka slyšela, jak byl Ben střelen a jak poté jeho žena prosila o život. "Slyšela jsem malou explozi, která zněla jako výstřel ze zbraně, krátce poté jen žena volala: ´Pomozte mi, prosím,´" řekla 32letá Britka Lorraine Martin-Bellová vyšetřovatelům.

Reklama

Výběr článků

Načítám