Hlavní obsah

V USA uvalili vazbu na ženu, zemřelo jí už pět manželů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

CHARLOTTE

Policie v Severní Karolíně začala vyšetřovat smrt pěti manželů 76leté Betty Neumarové. Minulý měsíc byla obviněna, že si v roce 1986 objednala smrt svého čtvrtého muže Harolda Gentryho, který byl zastřelen. Jeho smrti přitom šlo zabránit, jeden z lidí, které se pokoušela najmout, se dokonce obrátil ještě za Gentryho života na policisty, ti jej však nebrali vážně.

Článek

Vyšetřovatelé z kanceláře šerifa ve Stanly County jsou přesvědčení, že se Neumarová pokusila najmout hned několik lidí, aby zabili jejího čtvrtého muže. Případ byl otevřen na žádost Gentryho bratrů. Gentry byl nalezen zastřelený 14. července 1986 v domě, který obýval s Neumarovou.

Detektiv Scott Williams uvedl, že zkoumá i možnost, že jeden z najímaných zabijáků se obrátil na policii: „Je to další aspekt, který prošetřujeme.“ Bývalý šerif Ralph McSwain si ale mnoho z té doby nevybavuje, protože se právě zotavuje z infarktu, a detektiv, jenž měl případ na starosti, je po smrti.

Podezřelé okolnosti smrti manželů

Za podezřelých okolností však zemřeli i další dva manželé Neumarové, která je ve vazbě a na svobodu se může dostat jen po složení půlmiliónové kauce. I třetího muže Neumarové zabila v roce 1965 střelná zbraň. Podle policie zemřel vlastní rukou, když zbraň omylem spustila. Nešťastná událost měla ale jen jedinou svědkyni - Neumarovou.

Loni v říjnu zemřel i její pátý muž John Neumar, kterého si vzala tři roky po smrti Gentryho. Podlehl sepsi nebo otravě způsobené bakteriální infekcí.. Je však možné, že byl otráven arsenem.

Zatím není mnoho známo o smrti jejích prvních dvou mužů, kteří byli z Ohia, jeden zemřel v roce 1952 a druhý o tři roky později. Zatím se podařilo vypátrat jedinou spojitost mezi oběťmi. Všichni sloužili v armádě.

Po smrti partnera Neumarová vždy změnila své bydliště. Williams zdůrazňuje, že to jí umožnilo „říkat lidem, co chtěla“. Podle Williamse se Neumarová navíc vždy snažila své muže izolovat od rodiny. Byla chladná i ke Gentryho bratrům.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám