Hlavní obsah

Muž podobný Chávezovi tvrdí, že je jeho syn

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

CARACAS

Venezuelský prezident Hugo Chávez, snažící se odrazit pokles popularity v zemi, má další problém. Třicetiletý muž, který je mu nápadně podobný, tvrdí, že je jeho syn. Chávez setkání s ním odmítá.

Článek

Salomon Fernández se už setkal s prezidentovými rodiči a spřátelil se s jednou z Chávezových tet. Prezident se však setkání vyhýbá. Cháveze i jeho stranické kolegy navíc Fernández rozladil snahou vstoupit za vládnoucí socialistickou stranu do politiky v domovském státě Carabobo.

"I když spolu nemluvíme, oba víme, že ten druhý existuje. On je mým příkladem,“ řekl minulý týden Fernández. Bývalý námořník má při sobě jako důkaz dávnou fotografii Cháveze s jeho matkou Carmen Fernándezovou, která synovi o otci řekla před sedmi lety poté, co vážně onemocněla.

Pár se měl setkat na konci 70. let, kdy Chávez působil jako armádní důstojník ve městě Maracay. Pikantní je, že budoucí prezident ve stejné době chodil s Nancy Colmenaresovou, svou pozdější první ženou.

Prezident údajnému synovi neodpovídá 

Syn Fernándezové zaslal v posledních letech prezidentovi nesčetně dopisů, ale všechny zůstaly bez odpovědi. Mezitím se stačil sblížit s Chávezovou tetou Rosarií Friasovou a stát se aktivním členem prezidentovy politické strany.

Nemělo by být těžké prokázat prostřednictvím testů DNA, zda se Fernándezovo tvrzení zakládá na pravdě a muž je skutečně Chávezovým synem. Prezident však spekulace odmítá. Fernández navíc tvrdí, že mu úřady brání v kandidatuře na guvernéra státu Carabobo.

Hugo Chávez má čtyři děti ze dvou manželství, která obě skončila rozvodem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám