Hlavní obsah

Žralok ukousl surfaři ruku, ten vykrvácel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

U tichomořského pobřeží Mexika zahynul v pátek po útoku žraloka jedenadvacetiletý mexický surfař. Uvedly to místní úřady. Za poslední měsíc jde už o druhého člověka, který přišel o život po útoku žraloka.

Článek

Žralok na Osvalda Mata Valdovinose zaútočil při surfování západně od známého střediska Acapulco. Podle svědků predátor mladíkovi ukousl levou ruku a zlomil mu nohu. Přátelé dokázali mladíka ještě vytáhnout na pláž, krátce na to ale Valdovinos vykrvácel.

Koncem dubna zemřel po útoku žraloka u mexického pobřeží čtyřiadvacetiletý Američan. Mexické úřady už po dubnovém útoku začaly žraloky v dané oblasti lovit s pomocí návnad. Obávají se totiž, že by zprávy o obětech útoků mohly odstrašit turisty, z nichž tato oblast Mexika žije.

Útoky žraloků na plavce, surfaře či potápěče končící smrtí jsou v Mexiku vzácné. V mexickém státě Guerrero, kde zemřeli oba surfaři, prý nebyl zaznamenán smrtelný útok žraloka na člověka od roku 1977.

Mořští biologové vedou dlouhodobě debatu o tom, zda jsou žraloci primárně agresivními tvory, anebo zda jen reagují agresivně ve chvíli, kdy cítí nebezpečí nebo ohrožení od lidí v úloze vetřelců v jejich přirozeném životním prostředí.

Reklama

Související témata:

Související články

Žralok zabil mladého surfaře

Šestnáctiletý australský surfař zemřel po útoku žraloka u severního pobřeží Nového Jižního Walesu. Podle záchranářů se surfař vydal do vln během nebezpečné...

Žralok zabil u kalifornského pobřeží plavce

U pobřeží amerického státu Kalifornie zaútočil žralok na 66letého plavce, který na následky zranění zemřel. Událost se stala pár desítek metrů od břehů Solana...

Žralok zabil v Mexiku amerického surfaře

Čtyřiadvacetiletý americký turista Adrian Ruiz zemřel v úterý u mexického pobřeží poté, co ho při surfování napadl žralok. Oznámily to ve středu tiskové...

Výběr článků

Načítám