Hlavní obsah

Cestovka v Rio de Janeiru nabízí setkání s drogovými gangstery

Novinky, BBC, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

RIO DE JANEIRO

Policie v brazilském hlavním městě Rio de Janeiro prošetřuje nařčení, že jedna z agentur nabízí turistům během návštěvy chudinských čtvrtí města setkání s ozbrojenými drogovými obchodníky.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Životy turistů mohou být podle úřadů vystaveny nebezpečí. Turistická kancelář to odmítá s tím, že cesty do slumů, v nichž v okolí Ria žije přes milión lidí, návštěvníky lákají. Některé z nich přitom ovládají drogové gangy a jsou nebezpečné.

Deník Folha de Sao Paolo nyní informoval, že jedna společnost nabízí prohlídky, během níž si lze podle katalogu pohovořit s „ozbrojenými vojáky“. Reportér listu tak navštívil Rocinhu, největší chudinské město v Latinské Americe, a měl možnost hovořit s muži, kteří patřili k frakci kontrolující v oblasti obchod s drogami.

Jeden, který strávil v minulosti devět let za mřížemi, mu prý řekl, že největší obavy má z policie a rivalských gangů. Další, jenž měl při sobě samopal, pověděl, že pracuje na 12hodinové směny. Za týden si prý vydělá v přepočtu asi tři tisíce korun.

Turistická kancelář byla nařčena z oslavování kriminální činnosti. Její šéf se brání tvrzením, že za ozbrojence v chudinských čtvrtí mohou úřady a nejprve by se měly zamést před vlastním prahem, než ho začnou kritizovat.

Reklama

Výběr článků

Načítám