Hlavní obsah

Nejhorší mexická vražedkyně dostala 759 let vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MEXIKO

Celkem 759 let vězení dostala bývalá mexická zápasnice, kterou soud shledal vinnou z jedenácti vražd starých dam. Policisté ale odhadují, že počet jejích obětí mohl dosáhnout až čtyř desítek, což ji řadí mezi nejhorší mnohonásobné vrahy v dějinách Mexika, napsala agentura Reuters.

Článek

Nyní padesátiletá Juana Barrazaová, svalnatá bývalá zápasnice s rezavými vlasy, vraždila v hlavním městě Mexiku od roku 2000. Obvykle procházela ulicemi, občas oblečená jako ošetřovatelka, a snažila se získat důvěru křehkých starých dam. Nabízela jim vyprat prádlo a další pomoc v domácnosti. Když ji pustily do domu, uškrtila je nebo ubila čímkoli, co ji přišlo pod ruku.

Nekradla cennosti, brala si jen symbolické "trofeje", ozdůbky z domácnosti nebo náboženské předměty. Zadržena byla v roce 2006, když ji svědek viděl utíkat z domu osmdesátileté dámy, kterou uškrtila stetoskopem.

Policii vypověděla, že zabíjela, protože se chtěla mstít na starých dámách. Nenávist v ní prý probudila vlastní matka, která ji jako dítě dala muži, jenž ji sexuálně zneužíval. Po zatčení v jejím domě policie našla oltář zasvěcený kultu smrti Santa Muerte (Svaté smrti) - folklorního světce, který je oblíbený mezi zloději a pašeráky drog.

Po vynesení rozsudku Barrazaová řekla: "Ať mi Bůh odpustí a neopustí mě." Podle mexických zákonů si z téměř nekonečného trestu smí odpykat maximálně 50 let. Její obhájci ještě mají padesátidenní lhůtu na odvolání.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám