Hlavní obsah

Nelegální závod aut si v Marylandu vyžádal osm mrtvých

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V americkém státě Maryland zahynulo nejméně osm lidí, dalších pět bylo zraněno, když mezi diváky nelegálního závodu rychlých vozů vlétl neosvětlený automobil. Podle policie způsobila nehodu špatná viditelnost. Řidič, který se podle serveru CNN závodu neúčastnil, vyvázl z havárie bez vážných zranění.

Foto: Reuters

Řidič, jehož automobil vlétl mezi diváky, vyvázl z havárie bez vážných zranění.

Článek

Nehoda se stala krátce po půl čtvrté ráno místního času, když přibližně 50 lidí sledovalo na dálnici rychlostní souboj dvou aut. Podle policie se diváci po průjezdu obou vozidel nahrnuli na vozovku, aby se podívali za odjíždějícími vozy. Následně do davu narazil bílý sedan, jehož řidič si prý diváků kvůli rannímu šeru a zvířenému prachu nevšiml.

"Všude byla jen těla, bylo to strašlivé," popsala nehodu sedmadvacetiletá Crystal Gainesová, jejíž otec je mezi mrtvými. "Nedýchal, nehýbal se, jeho tělo bylo na kusy," dodává s tím, že otci již nemohla pomoci.

Policie vyslechla řidiče sedanu, ale nevznesla vůči němu žádné obvinění. Vyvrátila rovněž předchozí zprávy, podle nichž mezi oběťmi byl jeho spolujezdec. Úřady nicméně pátrají po posádkách obou závodících vozů.

Podle vyšetřovatele Donalda Fricka je v létě běžné, že na rovných úsecích marylandských dálnic závodí motocyklisté. Závody automobilů však prý nejsou příliš obvyklé.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám