Hlavní obsah

U Bílého domu vypukl požár

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

WASHINGTON
Aktualizováno

V úřední budově v blízkosti rezidence amerického prezidenta ve Washingtonu vypukl ve středu požár. Stovky lidí musely být evakuovány, oznámily tiskové agentury.

Foto: Kevin Lamarque , Reuters

Oheň byl lokalizován v druhém podlaží budovy, v níž sídlí zaměstnanci Bílého domu.

Článek

Podle jejich informací byl oheň lokalizován v druhém podlaží budovy, v níž sídlí zaměstnanci Bílého domu. Nejblíže hořící části budovy stojí sekce komplexu, kde je ceremoniální úřad amerického viceprezidenta Dicka Cheneyho. Naproti je Západní křídlo Bílého domu.

Na místo dorazivší hasiči oheň záhy dostali pod kontrolu. Podle jejich mluvčího byla ohniskem požáru buď komora s elektrickými rozvody nebo část podlaží, kde jsou telefony.

Při nehodě se nikdo nezranil.

Budova Eisenhower Executive Office BuildingRovněž nazývána Old Executive Office Building. Byla postavena mezi lety 1871 a 1888, původně pro oddělení ministerstev zahraničí a války a americké námořnictvo.V současnosti slouží k pořádání slavnostních ceremoniálů, tiskových konferencí a dalších akcí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám