Hlavní obsah

Američance hrozí poprava za vyříznutí dítěte z těla matky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SKIDMORE (MISSOURI)

V americkém státě Missouri skončil soudní proces s Lisou Montgomeryovou (38), která čelila obvinění z toho, že v touze po dítěti napadla ženu v osmém měsíci těhotenství a z břicha jí vyřízla plod. Porota ji uznala vinnou. Pachatelce hrozí trest smrti. Právníci odhadují, že nejmírnějším trestem v tomto případě bude doživotí.

Článek

Předčasně narozená holčička přežila. Její matka Bobbie Jo Stinnettová však na následky hrůzného činu zemřela.

Montgomeryová zločin přiznala jen několik hodin po zatčení v prosinci 2004. Údajně toužila po dítěti. Vyšetřovatelé u zadržené našli i kojence. Holčička přitom byla ve velmi dobrém zdravotním stavu.

Praktiky voodoo

Porota v americkém státě Missouri se nenechala přesvědčit čtyřhodinovou závěrečnou řečí obhájce, který tvrdil, že žena trpěla v době hrozného činu mentální poruchou a přeludy. Podle obhájce žena trpěla mentální poruchou vyvolanou problémy v dětství. Měla prý utkvělou představu tzv. pseudotěhotentství.

Federální žalobce ale označil tvrzení o "pseudotěhotenství" za věc podobnou "praktikám voodoo".

Soudní lékař v procesu uvedl, že Stinnettová pravděpodobně ještě žila, když žena začala odebírat dítě z jejího těla.

Rozsudek by měl být vynesen v nejbližších dnech.

Seznámení na internetu

Pachatelka si svou oběť vybrala na internetu. Seznámily se na stránce, na níž Stinnettová popisovala chov psích plemen. Vedle informací měla umístěnou také svou fotografii, na níž bylo vidět, že je těhotná.

Vražedkyně se oběti představila jako Darlene Fischerová z Fairfaxu v Missouri. Zaútočila na ni v jejím domě ve městě Skidmore. Těžce zraněnou ženu nalezla její matka. Lékaři už nedokázali pobodané oběti pomoci. Montgomeryová byla v té době už několik desítek kilometrů od místa činu.

Dítě v ručníku přivezla manželovi

Vražedkyně vezla předčasně narozenou holčičku vedle sebe na sedadle, zabalenou v zakrváceném ručníku. Z parkoviště zavolala manželovi, že porodila při cestě do práce. Šťastný "otec" jí přijel naproti i se dvěma dětmi.

Po příjezdu domů - do malého městečka Melverne v Kansasu - "matka" kojence pečlivě omyla. Záhy si pyšná "rodina" vyrazila zakoupit do tamní kavárny kávu a koblížky. Holčičku stačili i pojmenovat. Říkali jí Abigail.

Sousedé si ničeho nevšimli

V Melvernu žije 420 lidí. Několik z nich nezávisle na sobě uvedlo, že Montgomeryová byla těhotná. Nikoho tedy nepřekvapilo, že se chlubí kojencem. Žena si přitom ale svou graviditu vymyslela. Manžela pachatelky policie nezadržela. Podle všeho útočnice oklamala i jeho.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám