Hlavní obsah

Chudé Bolivijky útočí na bary a nevěstince

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LA PAZ

Stovky Bolivijců a zejména Bolivijek útočí od úterý na  bary a nevěstince na chudém předměstí hlavní města La Paz. Zaútočili nejméně na dvacet podniků, u nichž rozbili okna a zapálili nábytek. Požadují aby tyto podniky nebyly v blízkosti škola a nenaléval se v nich alkohol nezletilým.

Článek

Ve čtvrti El Alto se terčem útoků nespokojených obyvatel stalo podle různých údajů dvacet až padesát podniků, většinou nevěstinců a náleven. Demonstrace vypukly poté, co místní noviny přinesly informace, že bary nabízejí alkohol mladistvým.  

"Chceme aby tu nebyly, protože jsou tu naše děti, naši manželé, naši švagři, a všichni muži z rodiny tam tráví čas," sdělila Justina Mamaniová agentuře AP, jaké mají s podniky problémy.

K protestu se však přidávali i další lidé všetně mužů a v ulicích chudého města hořelo nejen vybavení nevěstinců a hospod, ale také auta.

Místní administrativa už pracuje na vyhlášce, která by zvýšila minimální vzdálenost barů od škol z 300 na 500 metrů. Nová úprava by měla také omezit otevírací hodiny všech nočních podniků, uvedl starosta El Alta  Gustavo Morales.

Reklama

Výběr článků

Načítám