Hlavní obsah

Při havárii autobusu v USA zemřelo šest lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ATLANTA

V Americkém státě Georgia havaroval v pátek autobus s týmem mladých baseballistů z Ohia. Šest lidí zemřelo, dalších 29 je zraněno, přičemž tři jsou v kritickém stavu. Havárie se stala severně od města Atlanty, když autobus sjel z nadjezdu na dálnici 75. Mezi mrtvými jsou čtyři hráči, řidič a jeho manželka.

Článek

"Je to zlé," prohlásil mluvčí atlantské policie Joe Cobb, "špatně se to popisuje. Ten autobus je zcela zničený." Mluvčí atlantské policie Joe Cobb potvrdil, že autobus vezl na Floridu na baseballový turnaj 35 studentů Blufftonovy univerzity ze státu Ohio.

Podle vyšetřovatelů si řidič zřejmě spletl pruhy na dálnici a namísto odbočení do vedlejšího pruhu, sjel na nájezd a z něj se zřítil na cestu pod ním. Autobus zůstal ležet na boku a hasiči z něj vytahovali zraněné střechou. Všude kolem leželo rozházené sportovní vybavení.

"Byli tam mladí lidé plazící se ven z autobusu. Snažil jsem se jim pomoct, jak nejlépe jsem uměl," řekl CNN dopisovatel jednoho atlantského deníku Mike Morris. Reportér byl zrovna na cestě do práce, když zpozoroval havarovaný autobus. Morris se nejdříve domníval, že vidí převrácený přívěs od traktoru.

Letecký snímek z místa havárie odhalil poškozené boční hrazení na mostě, pod nímž vrak autobusu skončil. Kolem ležely trosky a zavazadla cestujících. Na místě zasahovalo devět hasičských vozů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám