Hlavní obsah

Čtvrtá oběť nehody školního autobusu, který spadl z dálnice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HUNTSVILLE

Počet obětí nehody školního autobusu v alabamském Huntsville vzrostl na čtyři poté, co zemřela jedna z vážně zraněných dívek. V autobusu, který po srážce spadl z vyvýšené dálnice, jelo 43 středoškoláků. Patnáct zraněných zůstává v nemocnici, tři jsou v kritickém stavu.

Článek

Autobus havaroval na dálnici I-565, když se jeho řidič snažil vyhnout srážce se sedanem Toyota Celica, jenž mu náhle vjel před kapotu do pruhu vyhrazeného jen pro autobusy. Autobus prorazil betonový zátaras a spadl na silnici vedoucí deset metrů pod dálnicí.

Při nehodě byl řidič autobusu vymrštěn z vozidla a záchranáři jej nalezli mimo vůz.

Toyotu řídil sedmnáctiletý mladík. Policii řekl, že jeho vůz náhle vybočil. Policisté zjistili, že automobil měl dvě gumy prázdné, není však zatím jasné, zda nepraskly až následkem kolize. Vůz měl také poškozen levý přední blatník.

Policie míní podruhé vyslechnout řidiče autobusu.

Nehoda vyvolala velkou diskusi ohledně bezpečnosti školních autobusů, zejména, zda by neměly být vybaveny bezpečnostními pásy nebo airbagy na sedadlech cestujících. Podle policistů je ale při nehodách školních autobusů jen velmi málo zraněných a méně než deset mrtvých ročně.

Reklama

Výběr článků

Načítám