Hlavní obsah

Velký zátah na islámské radikály v Itálii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ITÁLIE

Italská policie zatkla 18 lidí při velkém zátahu na islámské radikály. Navíc až 125 osob policie nuceně vyhostila. Zátah by měl snížit riziko islámského extremismu v zemi.

Článek

Policie se zaměřila především na menší podniky, které v Itálii vlastní muslimové nebo v nichž se shromažďují - například směnárny, internetové kavárny nebo muslimská řeznictví. Kromě toho byla prohledána "působiště známých islámských radikálů" a bylo při tom zabaveno množství dokumentů a dalších materiálů, které jsou dosud studovány, uvádí se v policejní zprávě. Celkem bylo prohledáno přes 1100 různých objektů.

Jde o preventivní akci, která je reakcí na nedávnou zprávu italské výzvědné služby, podle níž má být Itálie mezi cíli údajně očekávané "islámské teroristické ofenzivy". Zpravodajská služba označila za nejpravděpodobnější termín útoku období mezi nedávno skončenou zimní olympiádou v Turíně a volbami, které se v Itálii uskuteční 9. a 10. dubna.

Italská vláda vedená premiérem Silviem Berlusconim je pevným spojencem amerického prezidenta George Bushe a mnozí v Itálii se obávají, že tento proamerický postoj a italská angažovanost v Iráku zvyšují riziko teroristických útoků v Itálii.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám