Hlavní obsah

Iráčtí povstalci zabili 23 zájemců o policejní službu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BAGDÁD

Iráčtí policisté v neděli našli těla 23 zastřelených mužů, kteří zemřeli proto, že se chtěli stát jejich kolegy. Šlo pravděpodobně o odmítnuté uchazeče policejního výcviku, kteří byli uneseni před několika dny.

Článek

Částečně zakopaná těla našli iráčtí policisté ve vesnici ležící asi 80 kilometrů severně od Bagdádu. Patřila zřejmě mužům, kteří se 18. ledna vraceli z Bagdádu do města Sámarrá potom, co je nepřijali do policejního výcvikového centra.

Jejich autobus zastavili neznámí ozbrojenci, kteří začali cestující šacovat. Unesli 36 mužů, kteří u sebe měli žádost o přijetí do policejní akademie. Podle šéfa policie ze Sámarrá se jednomu z unesených podařilo utéct a o události informovat, jeho kolegům to život nezachránilo.

Americké vojenské zdroje upozornily, že únos byl proveden v oblasti, kde povstalci v minulých dnech sestřelili vrtulník Apache se dvěma piloty. Ti zahynuli. Kvůli tomuto incidentu byla hlavní silnice zatarasena a autobus musel použít vedlejší cestu. Na ní čekala povstalecká skupina. Potom, co teroristé odvedli neúspěšné kandidáty na policejní službu, mohl autobus pokračovat dál.

Iráčtí povstalci považují policisty za zrádce. Na výcviku irácké policie se podílela i Česká republika.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám