Hlavní obsah

Záplavy na Jávě si vyžádaly na 60 mrtvých

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

JAKARTA

Na 57 vzrost v úterý počet obětí víkendových záplav v indonéské provincii Východní Jáva u Jemberu asi 800 kilometrů od Jakraty. Při záplavách a sesuvech půdy, které vyvolaly prudké deště, byly zničeny stovky domů a přes 5400 lidí se ocitlo bez střechy nad hlavou, protože bylo zničeno 2500 domů.

Článek

Půldruhého dne poté, co oblast zasáhla povodeň, vytahují policisté, vojáci a dobrovolníci z bahna a trosek další a další těla.

"Počet mrtvých dosáhl 51," uvedl v úterý brzo ráno Muhammad Suryadi, který má na starosti záchranné práce. "Více než 300 lidí nemůže opustit své vesnice. Jestliže bude počasí dobré, tak dneska postaví záchranáři provizorní mosty, aby se k nim dostali," dodal.

Řada lidí ve strachu opustila své domovy a utekli do výše položených oblastí. Bojí se vrátit do svých vesnic. Úřadu jim chtějí poskytnout potraviny, vodu  a lékařskou pomoc.

V období dešťů, trvajícím od října do dubna, sužují tropickou Indonésii povodně a sesuvy bahna často, přičemž nejhoršími měsíci bývají většinou leden a únor. Sesuvy zhoršuje nelegální kácení lesů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám