Hlavní obsah

Topícího se muže zachránil vrtulník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OPAVA

Odvážný manévr pilota vrtulníku ostravské Letecké záchranné služby zachránil v neděli život topícímu se muži. Posádka sestoupila těsně nad hladinu rybníku Nezmar nedaleko Dolního Benešova na Opavsku a jeden ze záchranářů pomohl pětapadesátiletému muži zachytit se lyže stroje.

Článek

Muž se topil kolem 15:30. Na místo nejprve dorazili záchranáři a hasiči z nedalekého Hlučína. K tonoucímu se ale nemohli dostat kvůli souvislé, ale velmi tenké ledově vrstvě.

"Když vrtulník dorazil na místo, posádka spatřila muže v kruhovém ledovém otvoru asi 60 metrů od břehu, který se marně snažil vyprostit a dostat na břeh," popsal situaci šéf moravskoslezské letecké záchranné služby Roman Gřegoř.

"Rychlá a úspěšná akce leteckých záchranářů pravděpodobně zachránila muži život, neboť jiné způsoby jeho vyproštění bez použití vrtulníku by trvaly nepoměrně déle. To by mohlo mít vzhledem k teplotě vody pro postiženého katastrofální důsledky," dodal Gřegoř.

Zachráněného muže z Dolního Benešova převzala osádka rychlé lékařské pomoci, která jej dopravila do nemocnice k vyšetření a preventivním opatřením proti následkům podchlazení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám