Hlavní obsah

Z vězení v Miami utekl muž, který znásilnil sedm žen

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MIAMI

Z miamského vězení utekl v úterý Reynaldo Rapalo, který byl obviněn, že ve městě znásilnil sedm žen ve věku od 11 do 79 let. Podařilo se ho dopadnout ve středu, protože si na útěku zlomil nohy.

Článek

Čtyřiatřicetiletý Rapalo utekl z cely, když se protáhl větracím otvorem ve střeše. Pak šplhal dolů po svázaných prostěradlech, která používal, když přecházel ze střechy na střechu různě vysokých budov. Policie okamžitě podnikla rozsáhlou pátrací akci, uzavřela letiště, nádraží a přístav. Prohledala také okolí věznice. Dopadla ho ve středu, kdy už byly vyvěšeny plakáty s jeho podobiznou. Rapalo si při pokusu o skok zlomil obě nohy. Zprávy však neuvádějí, jak daleko se dostal od věznice, kde a jak byl dopaden.

"Plně jsme si uvědomovali, že představoval největší nebezpečí pro miamské ulice," uvedl policejní ředitel okrsku Miami-Dade Robert Parker. "Žádný kámen nezůstal neobrácen," dodal ještě.

Utéci se Rapalovi podařilo, přestože ventilace byla uzamčena, vypáčil ji, protože mříže byly odřezány.

Rapalo byl dopaden v roce 2003. Obviněn je ze sedmi znásilnění a čtyř pokusů o ně. Dopaden byl po neúspěšném útoku na ženu, která věšela v poledne prádlo. Usvědčil ho test DNA. Hrozí mu doživotní trest.

Reklama

Výběr článků

Načítám