Hlavní obsah

Palestinec ubodal v Jeruzalémě Izraelce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

JERUZALÉM/GAZA

Při izraelském leteckém útoku. podniknutém ve čtvrtek odpoledne v pásmu Gazy zemřeli tři členové palestinských militantních skupin. Izrael pokračuje v odvetných akcích za pondělní sebevražedný atentát v Netanji. V Jeruzalémě Palestinec ubodal Izraelce.

Článek

Palestinec nožem zaútočil na kontrolním stanovišti mezi Jeruzalémem a Ramalláhem. Nůž vrazil své oběti zezadu do krku. Oběť se nepodařilo oživit. Palestinec byl vzat do vazby.

Cílem izraelského náletu byl tábor Džabalija na severu pásma Gazy.  Raketa podle svědků zabila dva příslušníky Brigád  mučedníků od al Aksá a třetího smrtelně zranila.

Po sebevražedném atentátu v Netanji, při němž zemřelo pět osob, Izrael ohlásil, že podnikne útoky na čelné představitele militantních skupin. Jako první byl ve středu odpoledne zabit vrcholný představitel Výborů lidového odporu. Tři z jeho členové v úterý vyvázli z dalšího útoku.

V úterý Izrael ohlásil, že zatkl na Západním břehu Jordánu třicet pět příslušníků Islámského džihádu, který se k sebevražednému útoku přihlásil.

Reklama

Související články

V Izraeli se odpálil sebevrah, zabil 5 lidí

Izrael zažil v pondělí další sebevražedný útok. U nákupního centra ve městě Netanja se odpálil sebevražedný útočník. Hovoří se o pěti mrtvých a desítkách...

Výběr článků

Načítám