Hlavní obsah

Policista zastřelil na floridském letišti podezřelého muže

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MIAMI

Policista z letecké bezpečnostní služby střílel na letišti v Miami na Floridě. Udělal to poté, co se jeden z pasažérů snažil násilím vystoupit z letadla a hrozil, že má u sebe bombu. Neuposlechl výzvy, aby přestal. Zemřel na následky zranění. Podle všeho byl psychicky narušený.

Článek

Muž tvrdil, že má v příručním zavazadle bombu. Bylo mu 44 let a byl to americký občan Rigoberto Alpizar. Pokoušel se dostat z letadla během mezipřistání v Miami na Floridě. Ochranka mu v tom chtěla zabránit, když neuposlechl výzev, aby si lehl, postřelila ho na nástupním můstku. Ukázalo se, že muž žádnou výbušninu neměl.

"Muž u sebe opravdu žádnou výbušninu neměl," řekl ředitel miamské policie Bobby Parker. Agenti přesto prohledali letiště a okolí, nic podezřelého ale nenašli.

Muž údajně trpí maniodepresivní psychózou, podle některých zdrojů je mentálně postižený. Vyšetřování stále pokračuje.

Úřady potvrdily, že je to vůbec poprvé, kdy policista střílel v letadle či jeho blízkosti. Postupoval prý zcela podle předpisů.

Boeing 757 mířil z města Medellin v Kolumbii do města Orlando na Floridě. V Miami měl mezipřistání.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám