Hlavní obsah

V Británii obvinili tři muže z terorismu, chtěli útočit na nemocnici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Na základě protiteroristických zákonů byli v pátek v Londýně obviněni tři muži, kteří byli zadržení minulý týden. Dva z nich podle agentury Reuters plánovali útok na některou z nemocnic.

Článek

Waseem Mughal z Kentu a Younis Tsouli z Londýna, oba dvaadvacetiletí, byli obviněni z přípravy vraždy a plánování výbuchu. První čelí celkem deseti obviněním a druhý osmi.

Mughal měl v ložnici ve svém bytě v Chathamu DVD nazvané Mučednické operace, které se zaměřovalo na poslání, cíle i přípravu teroristických činů. Také měl doma dva kusy papíru, na jednom bylo arabsky nasáno Ať žije džihád a druhý "nemocnice = útok". Měl tam také návody na sestavení rakety a výroby výbušnin.

Tsouli z londýnského Shepherd´s Bush měl v počítači videa popisující výrobu autobomby.

Třetím obviněným je Tariq Al-Daour, který získával peněžní prostředky pro toristické činy  a jejich věnování na teroristické účely. Všichni tři muži, zatčení 21. a 22. října, mají ještě v pátek vypovídat před vyšetřujícími soudci. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám