Hlavní obsah

U vraku lodě na Dunaji hoří unikající nafta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

DUNAJSKÁ STREDA

U Gabčíkova na západním Slovensku propukl v neděli odpoledne požár. Na palubě rumunské výletní lodi bylo asi 120 lidí. Jeden z nich neštěstí nepřežil. Doprava na řece je stále zastavena. Z lodi stále uniká nafta, která na hladině hoří.

Článek

"Je to nepatrné množství, které se uvolnilo, ostatní shořelo. (Palivo) Je vidět na ploše v délce 50 metrů a v šíři 20 metrů na hladině. Zůstává vedle lodě, čili nedostává se do Dunaje," popsal situaci Nagy. Loď vezla přibližně 30 tun paliva. Ráno přitom hasiči oznámili, že požár se už podařilo uhasit.

Obětí požáru je podle kapitána lodi patrně profesionální zpěvačka, která na lodi pracovala. Jde údajně o Rumunku nebo o Srbku."Po deváté večer se podařilo najít shořelé lidské tělo, a je velký předpoklad, že se jedná o nezvěstnou 57letou zpěvačku," sdělil mluvčí policie v Trnavském kraji Viktor Plézel.

"V noci kolem druhé hodiny došlo k potopení lodě, která se v důsledku požáru nalomila a jedna polovina je pod vodou," řekl Tibor Čandal z okresního hasičského a záchranného sboru v Dunajské Stredě.

Turisté jsou v pořádku

Na palubě lodi byli turisté z Dánska a Belgie, které záchranáři hned po neštěstí evakuovali do bratislavského hotelu. Cestující jsou v pořádku a mají pouze menší poranění.

Přibližně 100 metrů dlouhá čtyřpatrová loď směřující do Vídně musela zakotvit u vesnice Sap mezi Gabčíkovem a Medveďovem. Do akce se zapojili hasiči z Dunajské Stredy, Šamorína, Vežkého Mederu, Galanty, Trnavy a Komárna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám