Hlavní obsah

Zácpy brzdí dopravu po celé Evropě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

EVROPA

Na hlavních tazích v Rakousku, Německu, Švýcarsku, Chorvatsku a Slovinsku se v sobotu utvořily zácpy ve směru na jih do Itálie a zemí bývalé Jugoslávie. Kolony jsou však i směrem z Německa do Dánska a Polska.

Článek

V Rakousku je kritickým bodem dálnice A10 vedoucí ze Salcburku jižním směrem na Villach - před Tauernským tunelem stojí 25 kilometrů dlouhá kolona automobilů a řidiči v ní čekají čtyři až pět hodin. Zácpy se začaly tvořit již brzy po půlnoci a vedení dálniční policie v St. Michaelu se značnou dávkou sarkasmu označilo tento úsek za "největší parkoviště v Rakousku". Kolony se utvořily v obou směrech, neboť se řada lidí z jihu vrací..

Lepší je situace směrem do Maďarska, i tam se však na hraničních přechodech mezi Rakouskem a Maďarskem stav zhoršil, neboť na Hungaroring míří tisíce fanoušků formule 1. Na přechodu přes Heiligenkreuz v Burgenlandsku se čeká přes dvě hodiny, přes hodinu si počkají i ti, kteří budou chtít překročit hranice v Nickelsdorfu po dálnici A4.

Zácpy cestou do Chorvatska

Kolony stojících vozidel se utvořily také na jihovýchodní vídeňské spojnici A23 a na Jižní dálnici A2 z metropole směrem na Štýrský Hradec, kterou využívá řada českých a slovenských řidičů při cestách na dovolenou do Itálie a Chorvatska. Opakují se tam každý prázdninový víkend.

Chorvatská média hlásí hustý provoz k mořskému pobřeží a fronty na hraničních přechodech na severozápadu země, více než kilometrová kolona je na dálnici u před tunelem Sv. Roka.

Nejhorší víkend v Německu

O víkendu na přelomu července a srpna se již tradičně tvoří zácpy v Německu, protože začínají prázdniny v Bavorsku a Bádensku-Württembersku i podnikové dovolené v automobilkách BMW, Opel a Porsche. Na řadě silnic se utvořily pomalu se šinoucí kolony. Na severu u Hamburku se utvořily několikakilometrové kolony na dálnicích A7 do Dánska a A1 do směrem k Severnímu moři.

Na jihu je zácpa na dálnici A12 vedoucí údolím řeky Inn, kde se vytvořila deset kilometrů dlouhá kolona. která dosahuje až na brennerskou dálnici A13, která představuje nejrychlejší spojnici mezi Německem a Itálií.  Kolony jsou také u Mnichova.

Ve Švýcarsku je největší problém před Gotthardským tunelem, kde je kolona stojících vozidel dlouhá 12 kilometrů a čekají se v ní tři hodiny. U přechodu do Itálie v Chiassu je kolona dlouhá osm kilometrů.

Zácpy se tvoří i ve Francii na hlavních tazích na jih.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám