Hlavní obsah

Záchranáři pomohli Čechovi, jehož uštkl v Tatrách had

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Slovenští záchranáři měli ve středu opět plné ruce práce, když v Nízkých Tatrách had uštkl do nohy 29letého muže z Prahy. Nepříjemná událost se stala v průběhu túry skupiny turistů v Široké dolině.

Článek

Záchranáři ze střediska Horské služby v Jasné poskytli muži první pomoc a transportovali ho terénním vozidlem na Záhradky, kde ho přeložili do sanitního vozu. Turista byl ošetřený v nemocnici v Liptovském Mikuláši a jeho stav je stabilizovaný.

V podvečer požádala o pomoc Horskou záchrannou službu v Malé Fatře česká turistka. Její 44letý manžel zřejmě přecenil síly a během túry na chodníku pod Sokolím ho postihla srdeční slabost. Skupina záchranářů dorazila na místo v půl osmé večer, turistu stabilizovali a převezli ho na nosítkách do údolí. Rodinní příslušníci zabezpečili jeho další odvoz a lékařské ošetření v Žilině.

Horská záchranná služba upozorňuje, že také na horách je nutné v těchto extrémně teplých dnech dodržovat pitný režim, a především starší lidé by měli zvážit své možnosti, než se vydají na túru.

Reklama

Související články

V Tatrách se vážně zranil horolezec z ČR

Téměř tragicky skončil v neděli výstup 29-letého horolezce v oblasti Gerlachovského kotle ve Vysokých Tatrách. Horolezec, který je německým a izraelským...

Výběr článků

Načítám