Hlavní obsah

Lavina v Tatrách zasypala čtyři lyžaře

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Pod sedačkovou lanovkou na Solisko spadla v sobotu krátce po poledni směrem do Mlynické doliny lavina. Zasypala čtyři lyžaře. Tři se dokázali sami vyhrabat, čtvrtému zachránila život rychlá lékařská pomoc. Muž byl krátce v bezvědomí.

Článek

Záchranáře přivolali k zasypanému svědci neštěstí. Jak Právu řekl mluvčí letecké záchranné služby ATE Poprad Pavol Svetoň, na místě byl vrtulníkem vysazen lékař, který lyžaře probral z bezvědomí. Nařídil, aby ho letecky transportovali na vyšetření do nemocnice v Popradě.

Incident se naštěstí obešel bez vážnějších zranění.

Ve Vysokých, Západních a Nízkých Tatrách je v současnosti vyhlášeno vysoké lavinové nebezpečí, a to na úrovni čtvrtého stupně mezinárodní pětidílné stupnice. Podobná situace je také ve Velké Fatře.

Letos pod lavinami na Slovensku zahynuli dva Češi. Loni si laviny ve slovenských horách vyžádaly životy jedenácti občanů ČR.

Reklama

Související témata:

Související články

Turisté na zraněné Tatry nezanevřeli

Ani vichřící poničená příroda, ani záběry vykosených údolí neodradily tisíce turistů před tím, aby prožily přelom roku ve Vysokých Tatrách....

Výběr článků

Načítám