Hlavní obsah

Muž chtěl vyhodit do vzduchu most v Kyjevě, zneškodnilo ho tři sta policistů

Novinky, Natálie Lošková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

Dvaačtyřicetiletého muže Oleksyho Belka zatkli policisté ve středu poté, co vyhrožoval, že odpálí jeden z mostů v centru Kyjeva. Výhrůžky brali vážně, již v minulosti totiž našli u tohoto bývalého vojáka výbušniny. Ozbrojený muž, kterého tři sta policistů obklopilo na mostě ze všech stran, nakonec vystoupil z auta s rukama nad hlavou.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ukrajinská policie zneškodnila muže, který chtěl vyhodit do vzduchu most v KyjevěVideo: Reuters

 
Článek

Operace se účastnilo tři sta policistů, kteří uzavřeli most a obklíčili Belka ze všech stran. K tomu využili vojenská obrněná auta a připravené byly také policejní lodě na řece pod ním.

Policejní záznam zachycuje obklíčeného Belka, jak sedí na mostě v autě s ukrajinskou vlajkou. Z auta pomalu vytahuje ven svou pušku a hází ji na zem. S rukama nad hlavou vylézá ven oknem, lehá si pomalu na zem vedle auta. Policisté poté přistoupí k muži a začnou ho prohledávat. Z místa činu ho odvádí až za setmění.

Místní média uvádí, že útočník pochází z Krymu a podle nich se podílel na akcích proti proruským separatistům na východě Ukrajiny.

Belko měl vojenský výcvik a byl známý pro své dobré střelecké dovednosti. Před třemi měsíci u něj navíc policisté našli dva kilogramy výbušnin. Jeho výhrůžky o vyhození mostu do povětří proto brali velmi vážně. Tentokrát však v autě Belka žádné výbušniny nenašli.

Podle ukrajinské policie neměl Belko po zatčení žádné zvláštní požadavky, přál si pouze zatelefonovat své přítelkyni.

Reklama

Výběr článků

Načítám