Hlavní obsah

Nic o tom nevím, odbyl Jackie Chan protesty v Hongkongu

Právo, BBC, znk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jackie Chan, hvězda akčních filmů, proti sobě znovu popudil velkou část obyvatel Hongkongu, když řekl, že o masových protestech ve městě nic neví. Demonstrací se přitom účastnilo na dva miliony lidí.

Foto: Profimedia.cz

Herec a zpěvák Jackie Chan

Článek

„Teprve včera jsem zjistil, že v Hongkongu byl velký průvod. Nic o tom nevím,“ citoval server shanghai.ist Chanovu odpověď tchajwanským novinářům, kteří se ho minulou středu ptali na jeho názor ohledně masových demonstrací, které Hongkongem zmítají.

Chan, který se narodil a vyrostl v Hongkongu, byl v době svého prohlášení na Tchaj-wanu kvůli propagaci své nové desky – je i úspěšným zpěvákem. Nejen ostrované si přitom ještě dobře pamatují jeho výrok na jednom mezinárodním fóru před deseti lety.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Masové protesty v HongkonguVideo: Reuters

„Nejsem si jistý, jestli je dobré mít svobodu, anebo ne. Jsem opravdu zmatený. Když má člověk moc velkou svobodu, dopadne to jako teď v Hongkongu. Je velmi chaotický. Tchaj-wan je také velmi chaotický,“ prohlásil tehdy.

Jeho současná slova vyvolala pobouření na webu. „Je to pokrytec, který zapomněl na své kořeny,“ napsal v diskusi jeden z uživatelů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám