Hlavní obsah

Slovák přiznal vinu v případu smrti ukopaného Filipínce

Právo, Ivan Vilček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava
Aktualizováno

Osmadvacetiletý Juraj H. z Dunajské Stredy v úterý před senátem bratislavského okresního soudu prohlásil, že je vinen v případu smrti Filipínce Henryho Johna Serafica Acordy (36). „Jsem vinen,“ přiznal se muž. Soud ho poslal na šest let za mříže.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Obžalovaný Juraj H. u soudu

Článek

Juraj H. loni 26. května napadl Filipínce v bratislavské Obchodní ulici. Acorda po útoku upadl do bezvědomí a po několika dnech v kómatu zemřel.

Už v lednu útočník u soudu řekl, že čin spáchal, ale odmítl obžalobu ze zabití, za což mu hrozí až 12 let vězení. V úterý přiznal vinu a soud už ani nevyslýchal pozvané svědky.

Juraj H. vyšetřovatelům řekl, že v den útoku vypil přes dvacet piv a deset vodek.

U soudu se už dříve omluvil. „Všem se omlouvám,“ řekl v březnu při příchodu do soudní síně.

BEZ KOMENTÁŘE: Útok na Filipínce v centru BratislavyVideo: Bezpečnostní kamera

Na záběrech bezpečnostních kamer je vidět, že drobný Filipínec neměl proti mohutnému Slovákovi šanci. Když Acorda ležel bezvládně na zemi, Juraj H. si na něj položil nohu a fotografoval se ním jako s trofejí.

Acorda žil dlouhodobě v Bratislavě a pracoval v IT firmě. Podle slovenského tisku se předtím, než přijal práci na Slovensku, informoval, zda se jedná o bezpečnou zemi.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám