Hlavní obsah

Nejbohatší muž Dánska přišel při útocích na Srí Lance o tři děti

Nejbohatší muž Dánska, miliardář v módním průmyslu Anders Holch Povlsen, ztratil při nedělních krvavých útocích na Srí Lance tři děti, napsal server týdeníku Focus. Atentátník rodinu zastihl ve chvíli, kdy byla v pětihvězdičkovém hotelu na snídani.

Foto: Profimedia.cz

Útoky na Srí Lance nepřežily téměř tři stovky lidí.

Článek

Povlsen byl na Srí Lance se svou ženou a čtyřmi dětmi. „Bohužel, tuto tragickou informaci můžeme potvrdit,“ řekl mluvčí společnosti Bestseller-Gruppe deníku Ekstra Bladet. Další informace nechtěl s odkazem na citlivost a soukromí Povlsenových sdělit.

Sedm sebevražedných atentátníků, kteří v neděli zaútočili na Srí Lance, má na svědomí už 290 lidských životů. Dalších nejméně 500 osob je zraněných. Mezi mrtvými je 32 cizinců. K atentátům se zatím nikdo nepřihlásil.

Šestačtyřicetiletý podnikatel byl v loňském roce časopisem Forbes zařazen se svým majetkem v hodnotě 58 miliard dánských korun (200 miliard Kč) na první místo pomyslného žebříčku špičky dánských miliardářů.

S podnikáním začal ve 28 letech, když zdědil společnost svého otce. Do jeho majetku patří jedny z nejprodávanějších značek, jimiž jsou Vero Moda a Jack & Jones, ale také online prodejci, jako je Zalando.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám