Hlavní obsah

Policie kvůli trubkovým výbušninám prohledává třídírnu pošty u Miami

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pyrotechnici se psy prohledávají ve městě Opa-locka nedaleko floridského Miami budovu, kde se třídí pošta, uvedla v pátek televize CNN s odvoláním na floridskou policii. Na místě jsou podle policie také vyšetřovatelé, kteří se zabývají případem deseti trubkových bomb, jež byly zaslány vysoce postaveným představitelům Demokratické strany a které byly rovněž doručeny newyorským kancelářím CNN.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Policie kvůli výbušninám prohledává budovu pošty u Miami. CNN ukázala trubkovou bombu (video je bez zvuku)Video: Reuters

 
Článek

Americká ministryně vnitřní bezpečnosti Kirstjen Nielsenová řekla televizi Fox News, že přinejmenším některé z výbušných zásilek byly odeslány z Floridy.

Někteří experti upozorňují, že žádná z výbušnin neexplodovala, nebyly ani sestaveny tak, aby byly po otevření zásilky aktivovány. List The New York Times uvedl, že odborníci zjišťují, zda trhavina obsažená v balíčcích vůbec mohla vybuchnout.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Trubková bomba, kterou dostali v balíčku někteří vrcholní politici Demokratické strany a také newyorská pobočka televize CNN.

Američtí vyšetřovatelé si podle agentury AP lámou hlavu, zda primitivnost zařízení je výsledkem práce amatéra, nebo trhavina neměla svým adresátům způsobit žádnou újmu.

Foto: Wilfredo Lee, ČTK/AP

Týmy prohledávají budovu, kde se třídí pošta ve floridském městě Opa-locka

Agentura Reuters s odvoláním na bezpečnostní analytiky napsala, že jednoduchá konstrukce pekelných strojů svědčí o tom, že měly spíš šířit strach než zabíjet. Policie nicméně případ vyšetřuje jako terorismus, protože trhavina uvnitř byla ve všech případech skutečná. Newyorský starosta Bill de Blasion v rozhovoru pro televizi CNN prohlásil, že „tady máme seriálového pumového útočníka a teroristu“.

Kauza se stala hitem sociálních sítí, kde se podle deníku The Washington Post objevují antisemitské útoky a mimořádně vulgární výpady proti demokratickým politikům. Série výbušných zásilek byla na Twitteru a Facebooku okamžitě označena za „spiknutí zosnované demokraty s cílem podkopat věc republikánů“.

Reklama

Výběr článků

Načítám