Hlavní obsah

Deset mrtvých při nehodě kamiónu s českým logem na Ukrajině

• Aktualizováno
Právo, ČTK, orh

Nedaleko ukrajinského města Žytomyr se v pátek dopoledne srazil mikrobus s kamiónem, který měl plachtu s logem a reklamou jindřichohradecké likérky Fruko-Schulz. Podle ukrajinských médií zahynulo deset lidí, včetně jednoho nebo dvou dětí, a deset dalších osob bylo zraněno. Děti jsou i mezi zraněnými. Kamión podle ředitele likérky Josefa Nejedlého nepatřil české firmě, měl jen její reklamu.

BEZ KOMENTÁŘE: Nehoda kamiónu s českým logem u ukrajinského ŽitomyruVideo: Úřad pro mimořádné události (zhytomyr.dsns.gov.ua )

 
Článek

Mikrobus podle ukrajinského tisku ve velké rychlosti narazil zezadu do kamionu. Oficiálně ale ukrajinské úřady příčinu nehody neoznámily. Řidič kamionu podle médií již vypovídal.

Foto: Web Úřadu pro mimořádné události (zhytomyr.dsns.gov.ua)

Nehoda u Žitomyru

Na místě zasahovali hasiči a zdravotníci. Zraněné s různými stupni poranění rozvezly sanitky do nemocnic. Nehoda se stala u obce Glybočycja na 127. kilometru dálnice z Kyjeva do Čopu na západě země.

Podle ředitele jindřichohradecké likérky Fruko-Schulz Josefa Nejedlého se nejednalo o jejich firemní kamión. „Zjistil jsem, že na Ukrajině nehavaroval náš kamión, ani nevezl naše zboží. Pouze měl na plachtě reklamu naší firmy,“ vysvětlil deníku Právo Nejedlý.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám