Hlavní obsah

Učitelé v Texasu absolvovali střelecký výcvik, připravují se prý na nejhorší

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Učitelé školního obvodu Waxahachie v americkém Texasu se necelý měsíc po masakru na floridské střední škole, při němž přišlo o život 17 lidí, rozhodli vzít zodpovědnost za ochranu svých žáků do vlastních rukou. V jednom ze střeleckých center v sobotu absolvovali střelecký kurz.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Učitelé v Texasu se učí zacházet se střelnou zbraníVideo: Reuters

 
Článek

Střelecký výcvik učitelů je reakcí na incident z 14. února, kdy 19letý Nikolas Cruz na floridské střední škole Marjorie Stonemanové Douglasové v Parklandu zastřelil 17 lidí. [celá zpráva]

Po útoku Američané hojně diskutovali o střelných zbraních - o jejich zákazu, o omezení přístupu k nim nebo naopak o tom, že v podobných případech by mohl někdo ozbrojený střelce zastavit dřív.

Prezident Donald Trump přišel s nápadem, že by mohli být ozbrojení učitelé, byť pak své výroky částečně korigoval. [celá zpráva]

V Texasu už na tom pracují. Guvernér státu Florida Rick Scott podepsal zákon o bezpečnosti na školách, na jehož základě vznikne rovněž program, jenž tamním učitelům a dalším zaměstnancům škol umožní za určitých podmínek nosit střelnou zbraň.

„Nikdy nevíte, co se stane”

„Děláme vše pro to, aby v našich školách bylo bezpečno, ale nikdy nevíte, co se stane,“ svěřila se agentuře Reuters Kim Raneyová, jedna z 16 učitelů, kteří se v sobotu jednodenního výcvikového kurzu ve střeleckém centru Strategic Weapons Academy zúčastnili.

„Je to poprvé, co jsem něco podobného podnikl,“ řekl bývalý policista a majitel střeleckého centra Tim Bulot, který učitele školil poprvé. Běžnými klienty jsou například policisté nebo zvláštní jednotky.

Učitel Jeremie Parker se výcviku zúčastnil na počest své neteře, která zemřela při masakru na základní škole v Connecticutu v roce 2012. „Zbraň si do školy pravděpodobně stejně nikdy nevezmu, i kdyby nám to v obvodu povolili. Chtěl jsem být jen lépe připravený a naučit se, jak správně ovládat zbraň,“ přiznal.

Reklama

Výběr článků

Načítám