Hlavní obsah

Zloděj se zalekl, violoncellistce vrátil odcizený nástroj za 33 miliónů

Francouzské violoncellistce Ophélii Gaillardové byl navrácen vzácný nástroj z 18. století, jejž jí minulý týden ukradl neznámý pachatel. Hvězda vážné hudby v sobotu informovala, že violoncello nalezla v jednom ze zaparkovaných vozů před jejím domem poté, co obdržela anonymní telefonát, píše server Deutsche Welle.

Foto: Profimedia.cz

Ophélie Gaillardová

Článek

„V ranních hodinách jsem obdržela anonymní telefonát. Volající mi sdělil, že se mé violoncello nachází v autě zaparkovaném před mým domem. Našla jsem ho na zadním sedadle,“ řekla agentuře AFP Gaillardová.

Okno automobilu bylo údajně rozbité. Violoncellistka se svěřila, že nástroj, který je podle jejích slov v dobrém stavu, rychle popadla a následně o události informovala policii.

Gaillardovou přepadl minulý týden ve čtvrtek útočník vyzbrojený nožem, když odcházela ze svého bydliště na předměstí Pantin na severovýchodě Paříže. Hudebnice poté uvedla, že jí pachatel, který z místa utekl, ukradl kromě violoncella i osobní smyčec a mobilní telefon. [celá zpráva]

Violoncello zhotovil v roce 1737 v italském městě Udine loutnař Francesco Goffriller. Odhadovaná cena nástroje, který hudebnici zapůjčila banka CIC, činí téměř 1,3 miliónu eur (zhruba 33 miliónů Kč).

Reklama

Výběr článků

Načítám