Hlavní obsah

U Milána vykolejil vlak, mrtví jsou čtyři, zraněných na 120

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Miláno
Aktualizováno

Nedaleko italského Milána ve stanici Pioltello vykolejil ve čtvrtek ráno regionální vlak. Italská televize RAI oznámila, že počet obětí stoupl na čtyři. Italské úřady potvrdily podle stránky Il Sole 24 Ore 118 zraněných, deset je v kritickém stavu. Dopoledne se podařilo z trosek vyprostit zaklíněné cestující.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Vlakové neštěstí u Milána si vyžádalo nejméně tři mrtvé a přes sto zraněnýchVideo: Reuters

 
Článek

Tři mrtvé jsou ženy, u nejnovější oběti ještě nebylo pohlaví zveřejněno.

Vlak, který mířil z Cremony na nádraží Milan Porta Garibaldi, vykolejil kolem sedmé hodiny ráno a byl plný lidí cestujících do práce. Na místě zasahuje 90 hasičů a záchranářů se třemi vrtulníky.

Vlak jel v době nehody rychlostí 100 km/h. Vykolejily celkem čtyři z pěti vagónů soupravy na výhybce mezi obcemi Segrate a Pioltello, řekl listu La Repubblica policejní mluvčí Marcello Cardona. Dva vozy soupravy podle něj výhybku přejely, zatímco další tři přímo vyjely z kolejí.

„Kousek před zastávkou Pioltello se vlak začal otřásat. Došlo nám, že se k něčemu schyluje," řekl podle ČTK listu La Repubblica 25letý Gianmarco. "Vlak byl plný... Otřásal se tři, čtyři minuty a pak přišla rána. Vagon se odtrhl od soupravy," dodal.

Technici italských železnic již zkoumají koleje u stanice Pioltello, aby zjistili příčinu vykolejení vlaku.

Foto: Stringer, Reuters

Záchranáři na místě nehody vlaku.

Kvůli nehodě vlaku 10452 a probíhajícím záchranným pracím byl přerušen provoz na trati z Milana do Brescie v obou směrech.

Bývalý italský premiér Silvio Berlusconi, jehož strana má s koalicí šanci vyhrát letošní volby, řekl, že italská drážní infrastruktura zaostává za španělskou a francouzskou, protože je podfinancovaná: „Musíme ji zlepšit. naneštěstí se nehody stávají všude, ale není dobré (dodatečně) zjišťovat jejich příčiny, ale předcházet jim.”

Foto: Reuters

BEZ KOMENTÁŘE: Vlakové neštěstí u Milána si vyžádalo nejméně dva mrtvé a přes sto zraněných

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám