Hlavní obsah

V Pákistánu chytili údajného vraha sedmileté dívenky, nezabíjel poprvé

Údajný vrah sedmileté znásilněné a zavražděné dívky Zajnab Ansáríové byl zadržen, napsal server BBC News s odvoláním na pákistánské úřady. Čin má mít na svědomí 24letý Imran Alí. K vraždě se přiznal a jeho DNA odpovídá vzorkům odebraným na místě činu, sdělil Šabás Šarif, premiér vlády provincie Paňdžáb. Dodal, že muž je sériovým vrahem, přiznal se k vraždám dalších dívek.

Foto: Reuters

Záběr z kamery, na němž si údajný vrah odvádí Zajnab.

Článek

„Podezřelý se přiznal k vraždě a znásilnění Ansáríové a nejméně sedmi dalších dívek," prohlásil Šarif. Podle něj policie prověřila vzorky DNA 1150 lidí. Zavražděná dívka podezřelého znala, bydlel totiž v sousedství, sdělila místní policie.

Zločin se stal ve městě Kasur, kde dívka přechodně bydlela u příbuzných, než se její rodiče vrátí ze Saúdské Arábie, kam odjeli vykonat náboženskou pouť.

Vražda a znásilnění dívky, jejíž tělo bylo nalezeno na skládce odpadků, vyvolaly v Pákistánu protesty, při nichž zahynuli dva lidé. Rodina Ansáríové obvinila policii, že nepodnikla žádnou akci poté, co příbuzní nahlásili zmizení dívky. Rodina nakonec získala nahrávku z bezpečnostní kamery, na níž je vidět muž, který si Zajnab odvádí neznámo kam. Tělo holčičky bylo nalezeno o čtyři dny později.

Obyvatelé Kasuru, který se nachází jižně od Láhauru, metropole provincie Paňdžáb, vypověděli, že během posledního roku došlo v oblasti k 12 podobným vraždám.

Reklama

Výběr článků

Načítám