Hlavní obsah

Útočník z Melbourne, který najel autem do lidí, byl obviněn z 18 pokusů o vraždu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Melbourne

Muž, který najel terénním vozem do davu v centru australského města Melbourne, byl v sobotu obviněn z 18 pokusů o vraždu a ohrožení života jedné osoby, uvedl server BBC. Dvaatřicetiletý Australan afghánského původu je podle policie duševně nemocný. Kromě obvinění soud nařídil rovněž jeho psychologické vyšetření. Útok zřejmě nebyl teroristickým činem.

Foto: twitter @LACHLANVE, Reuters

Australská policie zatýká řidiče vozu, který 21. prosince v Melbourne najel do lidí.

Článek

Podle policie obžalovaný najel s vozem SUV do davu úmyslně. Hospitalizováno muselo být 18 lidí. Většina je stále v nemocničním ošetření a tři zranění zůstávají v kritickém stavu. Devět ze zraněných pochází z ciziny, jsou mezi nimi občané Jižní Koreje, Irska, Číny, Indie, Itálie a Venezuely.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Vyšetřovatelé na místě incidentu

Přestože zatím nebyly zjištěny žádné spojitosti útočníka s terorismem, policie zvýšila bezpečnostní opatření.

V lednu najel v centru Melbourne do davu řidič, kterého pronásledovala policie poté, co napadl svého bratra. Čtyři lidi zabil na místě, další dva lidé podlehli později svým zraněním. Podle policie ani tehdy nešlo o teroristický útok, přesto však byla po této události v australských městech zpřísněna bezpečnostní opatření na pěších zónách.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám