Hlavní obsah

Trump popřel, že by chtěl vyhodit ministra zahraničí Tillersona

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Spekulace o uvolnění Rexe Tillersona z funkce ministra zahraničí USA jsou falešné, napsal v pátek na twitteru prezident Donald Trump. Připustil, že jejich názory se v některých otázkách rozcházejí, ale informace médií o chystaném vyhazovu označil za „falešné zprávy”.

Foto: Evan Vucci, ČTK/AP

Americký prezident Donald Trump (vpravo) a vedle něj sedící ministr zahraničí Rex Tillerson.

Článek

Zprávu o chystaném konci Tillersonovy diplomatické kariéry přinesl ve čtvrtek list The New York Times. Tillersona má podle jeho informací během několika týdnů nahradit ředitel Ústřední zpravodajské služby (CIA) Mike Pompeo. Výměna se prý připravuje na konec roku.

„Média spekulují, že jsem vyhodil Rexe Tillersona nebo že brzy odejde - falešné zprávy! Neodchází, a i když v jistých otázkách spolu nesouhlasíme (já mám poslední slovo), spolupracujeme dobře a Amerika se znovu těší velké úctě,” napsal prezident.

Trump dal v minulosti několikrát najevo, že není s Tillersonem spokojen. Podle listu The New York Times je prý ochoten změnu provést. Tillersonův odchod se ve Washingtonu očekává řadu měsíců, sám ministr prý chce odejít až na konci roku a co nejdůstojněji.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám