Hlavní obsah

Útok Islámského státu na uprchlíky v Sýrii si vyžádal desítky mrtvých

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Desítky mrtvých si vyžádal sobotní útok teroristické organizace Islámský stát na uprchlíky ve východní Sýrii. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na syrské ochránce lidských práv. Na místě je prý rovněž mnoho zraněných. O incidentu zatím nejsou k dispozici další podrobnosti.

Foto: Erik De Castro, Reuters

Uprchlický tábor u syrského města Ajn Isá (ilustrační foto)

Článek

Nejméně jedna bomba umístěná v automobilu explodovala v oblasti kontrolované Syrskými demokratickými silami (SDF), což je označení pro arabsko-kurdské milice podporované mezinárodní koalicí vedenou Američany.

Syrská občanská válka, kterou zažehlo potlačování prodemokratických demonstrací v roce 2011, se v průběhu let se zapojením různých regionálních a zahraničních sil zkomplikovala. Násilí si už vyžádalo více než 330 000 obětí na životech a přinutilo několik miliónů lidí opustit své domovy.

Od roku 2015 je významným spojencem syrské vlády v boji proti Islámskému státu Rusko, které Damašku poskytuje vojenskou podporu. Arabsko-kurdské milice, které v Sýrii rovněž bojují proti IS, naopak podporuje mezinárodní letecká koalice v čele se Spojenými státy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám