Hlavní obsah

Hrdina z Las Vegas: Bývalý voják ukradl auto, aby odvezl raněné

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Útok na návštěvníky koncertu v americkém Las Vegas, který má na svědomí čtyřiašedesátiletý Stephen Paddock, si vyžádal 59 obětí a 527 zraněných. Během nejhorší masové střelby v dějinách USA se však uprostřed paniky našli i tací, kteří zachovali chladnou hlavu a výraznou měrou přispěli k záchraně životů.

Foto: twitter The Daily Beast

Bývalý voják Taylor Winston, který v Las Vegas ukradl náklaďák, aby mohl odvézt zraněné při střelbě.

Článek

Jedním z nich byl i devětadvacetiletý bývalý voják Taylor Winston spolu s kamarádkou Jenn Lewisovou. Ti si všimli pick-upu, který neváhali použít k přepravě raněných do nemocnice. Tam nakonec dopravili asi dvě desítky lidí.

„Narazili jsme na vůz, uvnitř kterého se nacházely i klíčky. Nasedli jsme do něj a postupně začali oběti odvážet do nemocnice. Snažili jsme se zachránit co nejvíce lidí,“ řekl serveru The Daily Beast.

Otec tří dětí Kurt Fowler z Arizony navštívil koncert s manželkou. Když vypukla střelba, Fowler si na svoji ženu lehl, aby ji svým tělem ochránil. Tamní hasič Steve Bunn stanici CBS5 prozradil, že Fowler byl zasažen do kotníku a následně musel podstoupit náročnou operaci.

Dalším ze zachránců se stal bývalý učitel Mike Cronk, jenž v den koncertu slavil 48. narozeniny. Jeho kamarád byl třikrát zasažen do hrudi, Cronk však pohotově použil své tričko, aby zastavil krvácení.

„Pomohla mi nějaká dáma, společně jsme ho odvlekli pod jeviště, kde jsme mu rány stlačili,“ popsal Cronk stanici ABC13. Přítele následně naložil do jednoho z vozidel, které odváželo raněné do nemocnice. „Nejsem hrdina, byla tam spousta lidí, kteří pomohli větší měrou,“ doplnil Cronk.

Místo útěku oživoval ženu, byl zasažen do hrudi

Hasiče z kalifornského města Glendale Stevea Keyse zasáhla kulka do oblasti u hrudníku ve chvíli, kdy prováděl jedné ze zraněných žen resuscitaci. „Řekl mi, že byl zasažen, ale že je v pořádku,“ popsal serveru The Daily Beast Mike Brown, jenž krvácejícího muže zahlédl a následně se o něj postaral.

„Zrovna jsem zahájil resuscitaci, když mě zasáhla kulka. Jsem v pořádku, ale hodně lidí není. Modlete se za ně,“ napsal na svůj facebookový profil Keys.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám