Hlavní obsah

Doněčtí separatisté otevřeli svůj „konzulát“ i ve Francii

Právo, mcm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Marseille

Samozvaná Doněcká lidová republika na východě Ukrajiny otevřela svou další misi, tentokrát ve francouzské Marseille. Vede ji místní pravicový politik Hubert Fayard, oznámil web EU Observer s odvoláním na ruskou agenturu TASS. Podobně jako tomu bylo i v Česku, nemá tamní diplomacie pro tyto aktivity pochopení.

Foto: Profimedia.cz

Hubert Fayard při otevření „konzulátu“ samozvané Doněcké lidové republiky

Článek

Fayard vystupuje jako honorární konzul nikým neuznané Doněcké lidové republiky.

„Budeme koordinovat humanitární pomoc, ustavíme výměnu studentů a budeme realizovat informační úkoly. Naším hlavním úkolem je informovat lidi ve Francii o tom, co se děje na Donbasu,“ řekl Fayard, šéf místní odbočky malé liberálně-konzervativní strany Národní centrum nezávislosti a rolnictva v jihofrancouzském departementu Bouches-du-Rhone.

Mise ve Francii je již pátá, kterou se Doněck pokusil otevřít v EU. Podobné aktivity byly zaznamenány ve Finsku, Řecku, Itálii a také v Česku. [celá zpráva]

Francouzské ministerstvo zahraničí už oznámilo, že misi v Marseille nemíní uznat. Mise byla otevřena na základě zákona o sdružování z roku 1901 a pro vznik tak nevyžaduje předběžné uznání francouzské vlády, dodal mluvčí ministerstva.

Reklama

Výběr článků

Načítám