Hlavní obsah

Lidi prchající před Irmou ohrožoval na letišti v Miami muž s nožem. Policie ho postřelila

Obyvatelé americké Floridy jsou kvůli blížícímu se hurikánu Irma nuceni opustit své domovy. I navzdory zahlcení letiště v Miami však musel být ve čtvrtek jeden z terminálů uzavřen. Deník Daily Mail informoval, že policisté zneškodnili střelbou muže, který ohrožoval okolí nožem.

Foto: Profimedia.cz

Terminál na mezinárodním letišti v Miami.

Článek

Ozbrojený muž se údajně pokoušel dostat na střechu jednoho z terminálů a podle svědků byl opilý a choval se nevypočitatelně. Po příjezdu hasičů a policie byl terminál okamžitě vyklizen a uzavřen.

Místní policie následně střelbu potvrdila. „Můžeme potvrdit, že policie se zúčastnila střelby v důsledku zajištění bezpečnosti. Na místě již nehrozí žádné nebezpečí,“ uvedla na svém Twitteru.

Postřelený muž byl odvezen do nemocnice, informace o jeho zdravotním stavu zatím nejsou k dispozici.

Incident se odehrál v době, kdy bylo letiště zahlceno davy lidí, kteří se snažili uniknout před blížícím se hurikánem Irma. Předpokládá se, že tropická cyklóna páté, tedy nejvyšší kategorie zasáhne Floridu během víkendu. [celá zpráva]

Kapacita letů z floridského letiště je však kvůli povinné evakuaci nedostatečná. Letecké společnosti American Airlines, Delta Air Lines a United Airlines ve čtvrtek potvrdily, že v příštích dnech počet letů navýší.

Kategorie hurikánů (Saffirova-Simpsonova stupnice)
Kategorie 1
Rychlost větru 119 až 153 km/h. Nebezpečný vítr, který strhává střešní krytinu nebo okapy, láme větve stromů nebo vyvrací stromy s mělkými kořeny. Kvůli poškozenému vedení elektrického napětí dochází k výpadkům proudu i na několik dní.
Kategorie 2
Rychlost větru 154 až 177 km/h. Velmi nebezpečný vítr, škody na majetku bývají větší. Kvůli stromům a větvím popadaným na silnice dochází ke kolapsům v dopravě, výpadky proudu kvůli poškozenému vedení mohou trvat až týdny.
Kategorie 3
Rychlost větru 178 až 208 km/h. Devastující vichr zanechává rozsáhlé škody na střechách a láme či vyvrací stromy. Velké problémy v dopravě, elektřina a voda nemusí být k dispozici až několik týdnů po bouři.
Kategorie 4
Rychlost větru 209 až 251 km/h. Katastrofické následky. Vichr zanechává rozsáhlé škody na střechách i na zdech domů, většina stromů je větrem polámána či vyvrácena z kořenů a sloupy elektrického napětí jsou strženy. Dlouhodobý výpadek proudu, většina oblasti je po týdny až měsíce neobyvatelná.
Kategorie 5
Rychlost větru 252 km/h a vyšší. Katastrofické následky. Zničeno je vysoké procento domů, stromy polámané či vyvrácené z kořenů, stržené sloupy elektrického napětí. Dlouhodobý výpadek proudu, většina oblasti je po týdny až měsíce neobyvatelná.
Zdroj: NHC

Reklama

Výběr článků

Načítám