Hlavní obsah

Lídři slovenských stran se domluvili, vládní koalice pokračuje

– Bratislava
Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Předsedové slovenských vládních stran se domluvili na vypracování dodatku ke koaliční smlouvě. Tím by měla být zažehnána krize, která vznikla vypovězením koaliční smlouvy Slovenskou národní stranou (SNS) minulé pondělí.

Foto: Eric Vidal, Reuters

Předseda slovenské vlády Robert Fico (Směr)

Článek

Úřad slovenské vlády v úterý oznámil, že došlo k dohodě na časovém harmonogramu přípravy dodatku ke koaliční smlouvě s osobitým zřetelem na další priority programového prohlášení vlády Slovenské republiky. „Ve středu se uskuteční řádné zasedání slovenského kabinetu,“ konstatoval úřad vlády.

Původně bylo na úterý večer naplánované zasedání koaliční rady. Podle informací z médií však svou účast na zasedání zrušil předseda SNS Andrej Danko, a to formou SMS zprávy. Zdá se však, že mezitím proběhla jednání bez přítomnosti médií a lídři vládních stran Směr-sociální demokracie, SNS a Mostu-Híd se domluvili na výše zmíněném řešení.

SNS při vypovězení koaliční smlouvy žádala například zvýšení mezd ve státní správě, zavedení 13. a 14. platu bez odvodů, zřízení slovenských národních aerolinek, investiční stimuly pro lázně a výstavbu rychlostní silnice R2 do Košic. Zda se tyto požadavky objeví ve zmíněném dodatku ke koaliční smlouvě, zatím není jasné.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám