Hlavní obsah

Na silnicích směrem na Jadran se tvoří mnohakilometrové kolony

Dopravně nejnáročnější víkend letošní letní sezóny se podle očekávání projevuje na silnicích řady evropských zemí, zejména na hlavních tazích k Jaderskému moři. Mnohakilometrové kolony a kolabující dopravu hlásí Německo, Itálie, Maďarsko, Rakousko a Slovinsko. O aktuální situaci informují národní automotokluby včetně českého ÚAMK.

Foto: Mapy.cz

Očekávané zácpy na rakouských, slovinských a chorvatských dálnicích

Článek

V Německu byla v sobotu před polednem zablokovaná prakticky celá dálnice A8 mezi Mnichovem a Rosenheimem a dálnice A3 u Deggendorfu směrem na Pasov.

Itálie hlásí velké kolony na brennerské dálnici A22 ve směru do centrálních částí země a rovněž u Benátek, Bibione a Boloni.

V Maďarsku v dopoledních hodinách sílil provoz na obchvatu Budapešti a se zdržením je třeba počítat mimo jiné na rakousko-maďarských hranicích.

V Rakousku se podle ÚAMK řidiči zdrží na příjezdu do Vídně ve směru od Mikulova, na dálnici A9 před tunelem Kienberg a Selzthal ve směru na Graz, na taurenské dálnici A10 ve směru na Villach a před tunelem Karavanky. Silný provoz je i přímo ve Vídni.

Před zácpami už předem varoval i německý autoklub ADAC. „Zůstaňte doma, pokud není nezbytné, abyste svou dovolenou zahájili nyní. Zácpy se mohou tento víkend vyhrotit,” uvedl. K situaci přispívá, že v Bavorsku a Bádensku-Württembersku, které mají dohromady přes 23 miliónů obyvatel, začínají prázdniny. Očekává se však, že na jih budou směřovat i obyvatelé dalších spolkových zemí.

Ve Slovinsku je dvouhodinové zdržení na hraničním přechodu Macelj ve směru do Chorvatska. Doprava kolabuje na hraničních přechodech Dragonja a Plovanija ve směru na Istrii, na kterých je čekací doba až několik hodin.

Z Chorvatska byly kolem 11:00 SELČ hlášeny dvě nehody u jižní části tunelu Sveti Rok a kolony se tvoří v obou směrech. Kolona stojí také před tunelem Učka ve směru z Istrie na Rijeku. Další dopravní nehoda provázená kolonami se stala ve městě Žaborič pod Šibenikem. Kolony jsou rovněž před mostem na ostrov Krk, v Omiši, v obci Podstrana a před tunelem Svatý Ilja, doprava kolabuje na Makarské.

Reklama

Výběr článků

Načítám