Hlavní obsah

Policie kvůli balíčku evakuovala autobusové nádraží v Londýně, kam jezdí i Češi

Londýn
Aktualizováno

Britská policie kvůli podezřelému balíčku v úterý evakuovala autobusové nádraží Victoria v centru Londýna. Uzavřela i několik ulic v jeho okolí, uvedla zpravodajská stanice BBC. Po prozkoumání se ukázalo, že předmět není nebezpečný. Na stanici Victoria jezdí i autobusy z České republiky.

Foto: , Novinky

Ilustrační foto

Článek

Autobusové nádraží Victoria se nachází v centru britské metropole nedaleko Buckinghamského paláce i Westminsterského opatství.

Policie nádraží nad ránem evakuovala a uzavřela i několik ulic v jeho okolí. Po čase ale zjistila, že podezřelý předmět není nijak nebezpečný.

"Nahlášený podezřelý balíček na autobusovém nádraží Victoria byl odstraněn. Nebyl podezřelý. Díky za trpělivost," uvedla na Twitteru metropolitní policie.

Starosta Londýna Sadiq Khan mezitím oznámil, že město prověřuje bezpečnostní opatření. Do ulic vyrazí více policistů, dodal. "Londýn stojí po boku Manchesteru," uvedl Khan, podle kterého byl útok v severoanglickém městě "barbarský a ohavný".

K nalezení podezřelého balíčku a evakuaci nádraží došlo několik hodin poté, co si teroristický útok v severoanglickém Manchesteru vyžádal 22 mrtvých a téměř šest desítek zraněných. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám