Hlavní obsah

Němci zadrželi Čecha převážejícího zubožená štěňata

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Norimberk

Českého zvěrolékaře převážejícího v kufru automobilu 42 štěňat zadržela policie na dálnici A3 poblíž bavorského Norimberka. O víkendovém zásahu v pondělí informoval zpravodajský server Welt.de.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ilustrační foto

Článek

Policistům se po otevření kufru při kontrole českého vozu v okrese Erlangen-Höchstadt v noci na neděli naskytl podle serveru "hrůzný pohled". Několikatýdenní štěňata různých ras byla napěchována v pěti plastových bedýnkách a neměla k dispozici ani žrádlo, ani vodu. Některá štěňata Čech převážel také na zadním sedadle.

Podle norimberského spolku na ochranu zvířat byli psi v "dezolátním stavu". "Téměř všichni měli průjem, částečně velmi silný. Kromě toho bylo u štěňat zjištěno extrémní napadení parazity, rozsáhlé záněty uší i výtoky z očí a čumáku," uvedl v pondělí spolek.

Útulek prosí o příspěvky

Štěňata byla převezena do norimberského zvířecího útulku, kde byla předána do péče zvěrolékařů. Mladí psi byli po dlouhé cestě "úplně hotoví", řekla vedoucí útulku Tanja Schnabelová.

Útulek nyní prosí o dobrovolné příspěvky vzhledem k očekávaným vysokým nákladům na ošetření štěňat, zároveň ale vyzývá, aby lidé nevolali s žádostmi o osvojení, protože stovky telefonátů pracovníky útulku okrádá o čas, který by měli věnovat péči o zvířata. Nově přivezená štěňata prý budou k dispozici nejdříve v červenci.

Devětapadesátiletý Čech byl na cestě do Belgie, kde chtěl psy prodat. Psi nebyli očipovaní a muž u sebe neměl příslušné doklady. Nyní je vyšetřován mimo jiné kvůli podezření z porušení zákona na ochranu zvířat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám