Hlavní obsah

V Bagdádu zaútočil atentátník s autem plným výbušnin

Nejméně 13 lidí zahynulo při bombovém útoku u policejního stanoviště na jihu irácké metropole Bagdádu. Informovaly o tom ve středu světové agentury s odvoláním na bezpečnostní zdroje. Sebevražedný útočník v autě naloženém výbušninami až čtyři desítky dalších lidí zranil. K atentátu se zatím nikdo nepřihlásil, nese však známky podobných akcí spáchaných v minulosti teroristickou organizací Islámský stát (IS).

Foto: Khalid Mohammed, ČTK/AP

Bagdád (archivní foto)

Článek

Podle zdrojů agentury AP zaútočil atentátník ve středu večer u bezpečnostní kontroly u jižního vstupu do irácké metropole pomocí cisternového vozu plného výbušnin. Mezi mrtvými jsou nejméně tři policisté, dalšími oběťmi jsou civilisté. Podle lékařů bylo přibližně 45 lidí zraněných.

K útoku došlo týden po podobné násilné akci, při níž v jihozápadní šíitské čtvrti Bagdádu zahynulo 27 lidí a k jejímuž spáchání se přihlásil IS.

Tato sunnitská skupina ovládá část území na severu Iráku i v sousední Sýrii, v posledních týdnech však utrpěla v obou zemích několik porážek a její členové jsou vládními jednotkami vytlačováni ze severoiráckého Mosulu.

Reklama

Výběr článků

Načítám