Hlavní obsah

Útočník v Paříži přepadl vojačku zezadu, ukázalo video. Pak ho zastřelili

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Ziyed Ben Belgacem, jehož v sobotu na pařížském letišti Orly zastřelila vojenská hlídka, přepadl vojačku zezadu. Vyplývá to ze záznamu bezpečnostních kamer, který v pondělí zveřejnila agentura AP. Útočník vojačku držel jako rukojmí, než ho hlídka zlikvidovala.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Útok na pařížském letišti OrlyVideo: AP

 
Článek

Na záznamu je vidět, jak Belgacem přiběhne k vojačce zezadu, zatímco její kolegové jdou o pár kroků vepředu. Útočník předtím upustil nákupní tašku, ve které měl kanystr s benzínem.

Belgacem držel brokovou pistoli a zároveň se vojačce pokoušel vytrhnout její útočnou pušku. Zbytek hlídky nejprve nic netuší, neboť přepadení se odehrává za jejich zády. Po chvíli však od útočníka začnou prchat lidé a vojáci se zorientují, že je něco špatně.

Foto: Profimedia.cz

Útočník z pařížského letiště Orly Ziyed Ben Belgacem

Vojáci na Belgacema míří zbraněmi, ten se s rukojmí přesune o pár metrů dále, kde je nakonec zastřelen. Vojačka se následně odplazí do bezpečí. Celý incident netrvá déle než pár minut.

Podle informací agentury AFP s odvoláním na soudní lékaře měl Belgacem v době činu v krvi alkohol a drogy. Motiv útoku devětatřicetiletého Francouze na vojenskou hlídku stále není znám, policie ale případ vyšetřuje jako teroristický čin. [celá zpráva]

Už v neděli prohlásil Belgacemův otec, že jeho syn nebyl islámským radikálem, nýbrž jednal pod vlivem návykových látek. [celá zpráva] Také ze svědectví přítomných v době činu na letišti vyplynulo, že muž nebyl v době útoku příčetný.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám